bgen
+359 896 980 575

История на клуба

Клуб по спортни танци „Настроение” е създаден в град Русе през есента на 1985 година. Негови основатели са Елена и Иван Деспотови.

Клуб по спортни танци „Настроение” е основан в град Русе през есента на 1985 година. От самото си основаване клубът се помещава в аулата на училище „Възраждане”, където е и днес. Дълга и славна е неговата история. За изминалите вече 35 години през танцовата зала са преминали хиляди деца, а много от тях са израснали като елитни състезатели от най-висок ранг, завоювайки за своя клуб много национални и международни награди.

Освен многобройните призове, спечелени от индивидуални участия на танцови двойки на престижни състезания в България и чужбина, отбор от клуба е тринадесеткратен национален шампион в изключително трудната и атрактивна дисциплина – „АНСАМБЛОВИ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ ТАНЦИ”, и като такъв е представял страната на единадесет Европейски и единадесет Световни първенства в Австрия, Германия, Франция, Швеция, Норвегия, Полша, Унгария, Чехия. Под вещото ръководство на своите треньори Елена и Иван Деспотови, притежаващи най-висока треньорска квалификация „А”, отборът е достигал до класиране в десятката на Европа и света, в конкуренция с над 35 отбора. При едно от своите последни участия в Открит турнир за формации „Дунавска купа”, състоял се във Виена, отборът успя да заеме престижното седмо място при участие на 23 отбора.

Клуб по спортни танци „Настроение” е домакин и организатор на 34 национални и международни състезания от всякакъв ранг, а през есента на 2007 година бе домакин на първия в историята на българските спортни танци Международен турнир за формации, където неговият отбор завоюва бронзовите медали.

През всичките тези години основни партньори и спомоществователи на клуба са Българско речно плаване АД, Дунавски драгажен флот, СД ”Маркам", СУ „Възраждане”, Община Русе и цялата русенска спортна и културна общественост. На всички тях благодарим!